Zeven Irolt albums nu uitgebracht op cd.

De legendarische Friese folkband Irolt heeft in de jaren ’70 zeven prachtige albums gemaakt en uitgegeven op Lp.
Hun platenmaatschappij Universe uit Leeuwarden viert in 2015 haar 40 jarig jubileum. Ter ere van dit heugelijke feit zijn de Irolt albums opnieuw uitgebracht maar deze keer op cd.

Naast het debuutalbum De Gudrun Sege zijn de volgende albums verkrijgbaar: Butertsjerne, Kattekwea, Spylman, Doarmje, De Smid fan Earnewald en Wer sille wy us nei wenjen sette?

De Friese muziekgroep Irolt begon in 1975 met het spelen van Friestalige folkmuziek. Een nieuw fenomeen was geboren. Vanaf het begin was componist Nanne Kalma (gitaren, banjo, mandoline, autoharp en zang) de drijvende kracht. De eerste lp van de folkgroep, De Gudrun sêge met teksten van Sybe Krol, Jan Tulp en Herke Wijnalda, kreeg meteen landelijke aandacht.

Irolt groeide uit tot een legendarische band, kreeg bekendheid tot ver buiten de landsgrenzen en was een graag geziene gast op folkfestivals in Engeland. In 1987 stopt de band.

In 2015 komt Irolt nog één keer bij elkaar voor een serie reünieconcerten. Ze treden op met de volgende bezetting: Inez Timmer, Ankie van der Meer, Nanne Kalma, Aart Kuit, Jan Ottevanger, Sijtse Wagenmakers, Hans Kerkhoven en Gjalt Bosma.

En nu zijn de zeven prachtige albums van deze Friese folkband opnieuw verkrijgbaar.