Aangenaam klassiek live 2018 in Franeker.

Maak op zaterdagmiddag 29 september aangenaam kennis met klassieke muziek. Op intieme podia in het mooie oude centrum van Franeker zullen diverse klassieke ensembles en solisten voor u optreden. De toegang is gratis.

Muziekliefhebbers kunnen sinds 1996 kennis maken met de nieuwste klassieke muziek dankzij de cd Aangenaam klassiek. Dit prachtige dubbel album wordt ieder najaar in september uitgegeven.

In 2017 is gestart met Aangenaam klassiek live. Het landelijke evenement is bedoeld om deze prachtige muziek nog dichter bij het publiek te brengen.

Mollema Music World heeft tijdens de eerste editie in 2017 meteen meegedaan. Met groot succes hebben diverse musici in en voor de muziekwinkel opgetreden.
Nu in 2018 is de opzet groter en wordt op drie podia in de Franeker binnenstad klassieke muziek ten gehore gebracht.

De volgende ensembles en solisten gaan voor u optreden.

Regina ForteStrijkkwartet Regina Forte

Regina Forte is een strijkkwartet bestaande uit vier dames, Ina, Anna, Inge en Andrea. Met een repertoire uit alle muzikale periodes zoals de barok, de klassieke periode, de romantiek, de 20e en zelfs de 21e eeuw. Ze willen je laten genieten van muzikale schoonheid in zijn zuiverste vorm met muziek van onder meer Händel, Mozart, Schubert, Tsjaikovski, Pärt en Folkertsma. Allemaal pareltjes die zij heerlijk vinden om te spelen.

Fryska fluit ensembleFryska Fluit Ensemble

Fryska  is een ensemble dat bestaat uit vijf enthousiaste fluitisten uit het Noorden. Ze bespelen verschillende dwarsfluiten, van piccolo tot basfluit, waarmee ze een veelzijdig repertoire kunnen brengen. Het Fryska Fluit ensemble bestaat uit: Leontien van Nesselrooij, Simone Kampherbeek, Janine Siebesma, Marlies de Jager en Sonja de Haan. Naast fluitist zijn ze o.a. werkzaam als muziekdocent.

Het fluitensemble speelt muziek uit verschillende stijlperiodes. Daarnaast staan ook bewerkingen van bekende film- en jazz thema’s op het programma. Muziek van J.S.Boismortier, J.S. Bach, F. Mendelssohn-Bartholdy,  P.Tschaikowsky , C.Debussy, A. Piazolla en Chuck Mangione zijn hen niet onbekend.

Vincent van AmsterdamAccordeonist Vincent van Amsterdam

Vincent van Amsterdam (1989), winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2016, is een groot promotor van het klassiek accordeon. Vincent‘s repertoire bevat een grote verscheidenheid aan composities: van Scarlatti, Bach en Franck tot Gubaidulina, Nordheim, Schmidt en Kusjakow.

Hij treedt tegenwoordig op met de Goldbergvariaties van Bach. De variaties mogen beschouwd worden als het belangrijkste klavierwerk van de 18e eeuw … Vincent speelt deze zeer beheerst.

Artex QuartetArtex Saxofoonkwartet

Gedreven en ambitieus, oftewel gepassioneerd! Zo zou je de vier saxofonisten van het Artex Quartet het beste kunnen omschrijven. Met de liefde voor alle mogelijkheden van de kamermuziek zijn ze samengekomen om op het hoogste niveau te musiceren.

Artex beweegt zich voort als een kameleon door de muziek, of het nou gaat om serene, romantische klanken, vervreemdende improvisaties of rauwe, schurende beats. Beperkingen zijn verrijkende uitdagingen die voor dit veelzijdige saxofoonkwartet.

De kwartetleden hebben gestudeerd aan conservatoria van Amsterdam, Utrecht. En workshops en masterclasses gevolgd over de hele wereld.

Herman WoltmanHerman Woltman

Op jeugdige leeftijd werd Herman Woltman gegrepen door de klassieke gitaarklanken van Julian Bream die muziek van componist Heitor Villa Lobos vertolkte. Naast zijn studie klassiek gitaar aan het conservatorium te Groningen heeft Herman diverse snaarinstrumenten bespeeld. Enkele zijn te horen op Cd’s van Nynke Laverman(Portugeese gitaar), Souldada(elektrische, steel, spaanse gitaar) en Douwe Heeringa(bouzouki, klassieke gitaar)

Pietrix RosendalPietrix Rosendal

Operazangeres Pietrix is inmiddels een bekend gezicht in Franeker. Vorig jaar heeft zij opgetreden tijdens de eerste editie van Aangenaam klassiek live. Afgelopen 7 juli heeft ze een prachtig concert gegeven tijdens de zeer geslaagde eerste editie van het festival Hjoed yn it Park. Daarnaast is ze gastsoliste bij Theaterkoor Animato.

 

Paul KoolZanger Paul Kool

De uit Kubaard afkomstige muzikant Paul Kool is kunstschilder, zanger en gitarist.

Op dit moment is hij bezig met een project waarbij nummers van Ramses Shaffy worden uitgevoerd. Een aantal van deze chansons zal hij tijdens Aangenaam Klassiek live in Franeker laten horen.

 

 

 


Voorstraat Podium (Voor muziekwinkel Mollema Music World)

13.30   Vincent van Amsterdam
14.15   Regina Forte
15.00   Artex quartet
15.45   Herman Woltman
16.30   Pietrix Rosendal

Breedeplaats podium (Bij de fontein)

13.00   Fryska fluit ensemble
13.45   Pietrix Rosendal
14.30   Herman Woltman
15.15   Regina Forte
16.00   Paul Kool (Update: Het optreden van Paul Kool op de Breedeplaats komt te vervallen.)

Dijkstraat podium (Voor Elektronicawinkel Expert)

13.15   Paul Kool
14.00   Artex quartet
14.45   Fryska fluit ensemble
15.30   Pietrix Rosendal


Programmering is mede mogelijk gemaakt door City Proms en Franeker ondernemers.