Wereldmuziek van Souldada

Op zaterdag 4 april 2015 geeft Souldada een Paasconcert in theater de Koornbeurs te Franeker. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar bij Mollema Music World voor € 17,50 per kaartje.

Samen met Souldada en de Koornbeurs hebben we een leuke actie bedacht. Bij aanschaf van 2 kaartjes ontvangt u 10 Euro korting* op één van de eerste 2 cd’s van deze geweldige wereldmuziek band.
* Normale prijs is € 15,00. Een cd kost u nu slechts € 5,00


Souldada is de band van gitarist Herman Woltman, en souldada zou je ook kunnen lezen als saudade, wat in het Portugees zoveel betekent als verlies, gemis, melancholie, oftewel de blues.

Souldada in Franeker tijdens de Agrarische Dagen 2012
Souldada in Franeker tijdens de Agrarische Dagen 2012

Dat Woltman inmiddels doorleefd kan spelen kun je je wel voorstellen als je weet dat de band al twee keer een fantastische zangeres is kwijtgeraakt, de laatste keer, met Maeike Sijtsma was dat extra wrang, want Sijtsma overleed in oktober 2012 volstrekt onverwacht op 29-jarige leeftijd. Tijdens de Agrarische Dagen op 22 september 2012 heeft Souldada nog opgetreden op het podium voor de winkel bij Mollema Music World. Achteraf bleek dit het laatste concert met Maeike te zijn.

Souldada ging gelukkig door, en maakte met Watervolk wederom een bloedmooi album, met dit keer een bijzonder samenwerkingsverband, namelijk met Izaline Callister, die op dit door Herman Woltman geschreven album het magnifieke nummer Porfin bijdroeg, dat in het Papiamentu gezongen wordt door Callister, in het Fries vertaald werd door Nynke Laverman, en hier in het Fries gezongen wordt door Femke Hoeksma.
Op het album Watervolk staat ook een prachtige ode aan Maeike Sijtsma, Shine, geschreven door Woltman en gezongen door haar opvolgster Femke.

Klik hier voor de website van Souldada.