Swingende derde editie Popkoorn

Kom vrijdag 8 april naar theater de Koornbeurs in Franeker en geniet van een muziekfestival met drie toffe bands. Het belooft een afwisselende avond te worden met de Southern rock en country van opener Jakedogs via de 80’s disco punk van Partiboi naar de mix van soul, rock, reggae en latin van afsluiter Groovin’ Molly.

JakedogsJakedogs
Opener JakeDogs een regionale band waarvan de naam verwijst naar de 2 bandleden Eelco en Dirk uit JakesTown ( St.Jabik) en Germ en Anne Arjen de Berlikumer “hôndsys”. De heren spelen “Southern Rock” aangevuld met covers in een eigen jasje van o.a. John Hiatt, Black Crows, Beth Hart, Cuby, Foo Fighters, Van Morrison en Johnny Cash.

PartiboiPartiboi
Deze feestband uit Groningen gaat los op het podium! Het doet denken aan Electric Six en Talking Heads. Gekke songs, vlot gespeeld. De nummers zijn dansbaar en vrolijk en doet denken aan de europop van de jaren ’80, met deuntjes op de gitaar en de synthesizer die in je hoofd blijven zitten. Partiboi zingt in maar liefst vijf talen (Nederlands, Engels, Duits, Frans en Italiaans) en het favoriete onderwerp is seks.

Groovin MollyGroovin’ Molly
Afsluiter van de avond is coverband Groovin’ Molly uit Franeker. Het repertoire gaat van Soul tot Rock en bevat veel top nummers van de jaren zestig tot nu. Mede door een swingende ritmesectie opgezweept door percussionist Leo Verboom wordt iedere speelavond een spetterend feest met dansgarantie!

 


Popkoorn is bedacht door een groepje jongeren die vinden dat er in Franeker wel wat meer mag gebeuren op muziekgebied. Na twee eerdere edities kan worden gesproken over een groeiend succes. Franeker heeft er een poppodium bij gekregen wat mag blijven. Jong en oud, Iedereen is welkom.

Toegangsprijs: 5 euro

Deuren open: 19.45 uur en Aanvang eerste band 20.15 uur.

Kaartverkoop via https://www.theaterdekoornbeurs.nl/  / 0517 39 63 63 of aan de theaterkassa (dinsdag t/m vrijdag, van 13.00 tot 16.00 uur), of via Mollema Music World