Record Store Day op zaterdag 21 april 2018

Op zaterdag 21 april 2018 is het Record Store Day. Mollema Music World viert deze dag met veel mooi (gelimiteerd) vinyl en een buiten podium met live muziek.

Vanaf 9.00 uur is de winkel geopend en start de verkoop van alle unieke langspeelplaten en singles die zijn binnengekomen.
Wilt u zeker zijn van een exemplaar van uw favoriete artiest? Kom dan op tijd.
Kijk hier voor een overzicht van de door ons bestelde titels.

Bij Record Store Day hoort natuurlijk ook live muziek. Net als vorig jaar is er voor de winkel een buitenpodium met een gezellig terras.
Landelijk bekende artiesten en lokaal talent zullen vanaf ongeveer 11 uur optredens verzorgen.
De volledige line-up ziet u hieronder.

Enkele acts maken  een tour langs meerdere platenzaken waardoor de tijden onder voorbehoud zijn.

11:30   Stuart Mavis
12:30  Thomas Acoustic Koffers
14:00  Guggenheimer
15:00  Yorick van Norden is verhinderd We zijn op zoek naar een vervanger
16:00  Mudbirds
17:00  BR Doubleyou

Douwe van de Bos zanger gitarist van BR Double You

Afsluiter B R Double You is een veelzijdige Rock ’n Roll, Rock en Blues band en bestaat inmiddels 15 jaar.
B R Double You bestaat uit Drummer Willem Weima met meer dan 40 jaar muziek ervaring in de lokale muziekscene, zanger gitarist Douwe van de Bos, tweede gitarist Tiede Bosgra en meest bekende bandlid bassist Appie Rammers. Appie is zijn muzikale loopbaan begonnen in 1965 te Amsterdam bij Wally Tax & the Outsiders & CCC inc.  Later in Friesland speelde hij bas bij Shakey Sam bluesband en Wiebe van Dijk superband.

 

Thomas Acoustic Koffers.

Thomas Acoustic Koffers is een speelse muzikant die gelooft in de kracht van expressie. Thomas absorbeert vibes van de mensen om zich heen en dit zie je terug in zijn optreden. In z’n eigen muziek en de covers die hij speelt is een gigantisch spectrum aan invloeden te horen. Van oude Soul, Rhythm&Blues tot meezingers en moderne pop nummers! Alles kom er bij Thomas op z’n eigenwijze manier weer uit!

 

The MudbirdsDe muziekstijl van The Mudbirds is beïnvloed door de zwarte blues uit het Zuiden van de Verenigde Staten, bijvoorbeeld de Mississippidelta. The Mudbirds klinken soms alsof het toen is opgenomen maar het geluid is in de studio gemoderniseerd met als gevolg een heldere, warme, sprankelende en toch authentieke sound. De mannen gaan verder dan de deltablues.
Opvallend zijn de folky akkoordovergangen en melodieën met tonen die aan Oosterse muziek doen denken. Tweehuysen trekt de snaren (of schuift de bottleneck) op een twaalftonige manier op. De opstuwende ritmes van Laws vallen soms buiten het bluesidioom.

GuggenheimerGuggenheimer schrijft en componeert hun nederlandstalige songs geheel zelfstandig, en de voortvloeisels daarvan laten zich het beste omschrijven als “nederpop van eigen makelij”.
Guggenheimer zorgt voor het vervreemdende gevoel wat weer je aandacht trekt terwijl je al luisterend weg staat te dromen denkend aan je eerste liefde of aan die doodgewone buurman die je altijd al een bosje bloemen had willen brengen maar dat nooit had gedurfd.

2 antwoorden op “Record Store Day op zaterdag 21 april 2018”

  1. Beste Peter,

   Bedankt voor je aanbod.
   Jan is er met Guggenheimer.
   Er staat een drumstel & apparatuur. Kom gerust een paar nummers spelen.
   In ieder geval van harte welkom om te genieten van de muziek en een biertje 🙂

Reacties zijn gesloten.