Record Store Day 2024 live programma.

Dit jaar vindt het wereldwijde platenwinkel feest Record Store Day plaats op 20 april 2024. Naast een mooie collectie gelimiteerd vinyl in de platenbakken is er natuurlijk live muziek. Bij het terras tegenover onze winkel in Franeker zullen diverse muziekacts optreden.

Om 12:30 wordt het spits afgebeten door Historian uit Leeuwarden

A rockin’ love letter to the past! 

Historian is een rockband met een ware liefde voor het verleden. Sharply dressed en met een vintage feel voegt Historian de pioniersmuziek van Led Zeppelin samen met de drijvende kracht van Jack White.

De vierkoppige band maakt goed gebruik van de gestackte overdrives en een road-worn Hammondorgel om je omver te blazen met tijdloze muziek!

Historian

Vanaf 14:00 uur kunt u genieten van de Utrechtse band Maureens

Maureens

The Maureens zijn de soundtrack van de perfecte nazomeravond.

Gitaarpop geïnspireerd door grootheden uit de rijke 60s en 70s: catchy
liedjes die je na één luisterbeurt moeiteloos meeneuriet.

De melancholische liedjes van zanger/gitarist Hendrik Jan de Wolff ademen liefde voor melodie en harmonie en dat hoor je terug in het arrangement.

Om 15:00 uur begint Kaspar. Dit keer als duo met piano en viool.

Kaspar (Wiebe Kaspers, Jorwert, 1990) maakt als veelzijdig muzikant popmuziek met symfonische invloeden, met op het podium verschillende samenstellingen. In Franeker speelt hij op 20 april samen met een violiste. Hij schrijft authentieke melodieuze songs, waarbij de tekst een emotioneel geladen autobiografische oorsprong heeft.

Als zanger durft hij zich kwetsbaar op te stellen naar zijn publiek, en naar zichzelf. Met een nieuwsgierigheid naar wat er leeft in de wereld, weet Kaspar zichzelf een spiegel voor te houden en eigen keuzes te maken.

Afsluiter om 16:15 uur is Tienerband “the Firekillers”! 

Are you ready for the Firekillers?? 

Deze jonge band bestaande uit: Jitse Jan, Ben, Sjoerd, Senna, Jurgen en Misha zal jullie versteld doen staan van hun skills! 
Gevormd in Pingjum onder begeleiding van Pingpop staan deze rockers nu klaar met een rockende setlist! Nummers zoals Creep, Come Together en Smells Like Teen Spirit zijn dan ook onmisbaar in hun set!