Korala PUC-20 polycarbonaat ukelele

 

De Korala PUC-20 ukeleles zijn gemaakt van polycarbonaat en uitgerust met akoestische kamers in het achterblad. Ondanks het feit dat kunststof vaak als goedkoop wordt ervaren gaat dat bij deze “Poly Uke” niet op.

Ukeleles blijven onverminderd populair bij een grote groep muziek liefhebbers. Dat is ook niet verwonderlijk want door het kleine formaat is het instrument gemakkelijk overal mee naar toe te nemen. Samen met een prettige zomerse klank en het gemak waarmee vrijwel iedereen een “Uke” kan leren bespelen is het natuurlijk de ultieme gadget om mee te nemen op vakantie.

Normaal gesproken wordt een ukelele gemaakt van hout. Naast het feit dat hout gevoelig is voor vocht zijn de goedkopere versies vaak slecht afgewerkt.

Deze kunststof modellen hebben deze problemen niet. De Korala PUC-20 heeft een goede klank, speelt licht en is zeer betaalbaar. De gegoten ABS toets is veel strakker afgewerkt dan bij een ukelele van hout. (Houten modellen zijn meestal slordig geschilderd en de frets slecht ingelegd.)

De PUC 20 is een perfecte beginners ukelele en voor ervaren spelers een handig model om mee op reis te nemen. Het is dat er metalen stemmechanieken op zitten anders was de term “plastic fantastic” volledig van toepassing. U kunt er bij wijze van spreken mee gaan zwemmen.

Fijne vakantie šŸ™‚