Klassieke muziek kleurt de binnenstad van Franeker.

UPDATE 2:
Het weer wordt zo slecht dat het niet verantwoord is om een tent op te bouwen.
Helaas hebben we de beslissing moeten nemen om het evenement buiten af te lassen.
Elianne Sijpkes en Klaas de Jong zullen in de winkel optreden.
De andere musici komen op een later moment in Franeker een concert geven.

UPDATE:
In verband met de slechte weersvoorspelling wordt Aangenaam Klassiek live aangepast.
Voor muziekwinkel Mollema Music World wordt een tent opgebouwd waarin een deel van de musici zullen optreden. In de tent is ook plek voor het publiek.
Het Breedeplaats podium komt te vervallen.

Maak op zaterdagmiddag 28 september 2019 aangenaam kennis met klassieke muziek. Op twee intieme podia in het mooie oude centrum van Franeker zullen diverse klassieke ensembles en solisten vanaf 13.30 uur voor u optreden. De toegang is gratis.

Muziekliefhebbers kunnen sinds 1996 kennis maken met de nieuwste klassieke muziek dankzij de dubbel cd Aangenaam Klassiek.

Een prachtig album dat ieder najaar in september uitgegeven wordt.
Het unieke geschenk dat u bij de cd ontvangt omvat het boek en de cd Klinkende liefde. De campagne start donderdag 26 september en eindigt vrijdag 31 januari 2020.

Vanaf 2017 gaat de start van de Aangenaam Klassiek campagne samen met het evenement Aangenaam Klassiek Live.

Een prachtige gelegenheid om mooie klassieke muziek nog dichter bij het publiek te brengen.

Zaterdag kunt u genieten van de volgende ensembles en solisten:


Elianne Sijpkes

Elianne Sijpkes

De 10 jarige talentvolle pianiste heeft meer dan twee jaar pianoles. Ze heeft een grote liefde voor klassieke muziek.

In november zal Elianne opnieuw meedoen met het Haydn Concours in Groningen waar ze vorig jaar in de finale heeft gestaan.

Zaterdag zal ze stukken spelen van o.a. Mozart en Bach.


Klaas de Jong

Klaas de Jong

Vooral op Friese podia valt gitarist de Jong regelmatig te beluisteren als solist en/of begeleider van koren, solisten en in ensembleverband. Zowel op klassiek gebied als op het gebied van jazz, pop, country en Keltische muziek.

Als docent is hij in Leeuwarden werkzaam geweest op het GML – later PARNAS – en de (Minerva) academie voor popcultuur en het conservatorium Leeuwarden. In Groningen was hij werkzaam op de jazz-afdeling van het Prins Claus conservatorium.

In het kader van Aangenaam Klassiek zal er een keus worden gemaakt uit het brede repertoire aan muziek uit de renaissance tot aan eigentijdse componisten. Enige namen uit het repertoire zijn Alonso Mudarra, Luis Milan, J.S. Bach, Fernando Sor, H. Villa Llobos en Leo Brouwer.


Orquesta Astor

Orquesta Astor

Het ensemble, bestaande uit een accordeoniste, diverse strijkers en blazers, speelt onder leiding van Bob Driessen tango’s van Astor Piazzolla.


Stringtime

Stringtime

Celliste Anne Vos-van Dijk en gitarist Johan Keus vormen samen het duo Stringtime . De beste manier om Stringtime te omschrijven is sfeervol, dynamisch, eerlijk en avontuurlijk.

Naast klassieke muziek spelen ze melodieën uit de Ierse folk, swingende jazz en dynamische pop. Met dit uitgebreide repertoire verzorgen ze optredens bij uiteenlopende gelegenheden zoals bijvoorbeeld verhalenfestivals, culturele podia, huiskamerconcerten, kerken of bij de opening van een expositie.


Accordéon Mélancolique

Accordéon Mélancolique

De muziekstukken die de accordeonisten Jean-Pierre Guiran en Cherie de Boer ten gehore brengen zijn grotendeels gecomponeerd door Jean-Pierre.

Goed in het gehoor liggende melodische en ritmische muziek met duidelijke invloeden van wereldmuziek, klassiek, jazz, tango en musettes. Het mooie natuurlijke gevoel voor melodie van Cherie vult het geheel aan tot een ijzersterk duo.


Podium Mollema Music World

13.30-13.45 – Elianne Sijpkes

14.00-14.45 – Klaas de Jong

15.00-16.00 – Orquesta Astor

16.15-17.00 – Stringtime

Podium Breedeplaats

13.30-14.45 – Stringtime

15.00-17.00 – Accordéon Mélancolique