David Gilmour na 45 jaar terug in Pompeii.

Op 7 en 8 januari 2016 heeft David Gilmour twee spectaculaire optredens verzorgd in het legendarische amfitheater te Pompeii. Daar, in de schaduw van de berg Vesuvius, heeft het aanwezige publiek iets heel bijzonders meegemaakt.

Klassieker “Pink Floyd – Live at Pompeii” is in 1971 zonder publiek in hetzelfde theater opgenomen door filmregiseur Adrian Maben. Nu 45 jaar later is Gilmour terug voor nieuwe concertopnames in het oude Romeinse amfitheater.

De Rockconcerten zijn de eerste optredens voor publiek sinds de Gladiatoren 2000 jaar geleden streden in de arena. Het theater is omstreeks 90 voor Christus gebouwd en overdekt met as tijdens de uitbarsting van de Vesuvius vulkaan in 79 na Christus.

David Gilmour vertelde over de Pompeii-shows: “Het is een Magische plek en om hier weer terug te zijn en het podium en de arena te zien was nogal overweldigend. Het is een plek van spoken … ”

De concertregistratiefilm “David Gilmour Live in Pompeii” werd geschoten in 4k door regisseur Gavin Elder en bevat hoogtepunten van beide shows.
Het concert is een spectaculaire audiovisuele ervaring met het beroemde grote ronde cyclorama scherm, lasers, vuurwerk en een astronomisch goed optreden van een all-star band.

De film bevat nummers uit de gehele carrière van David waaronder de titel tracks van zijn twee meest recente nummer 1 solo albums: “Rattle That Lock” en “On an Island”.
Natuurlijk ontbreken zijn andere solo en Pink Floyd klassiekers niet. U kunt genieten van o.a. “Wish You Were Here,” “Comfortably Numb” and “One Of These Days,”
Het laatste nummer is ook in 1971 uitgevoerd door de band.

Beide optredens bevatten bovendien versies van “The Great Gig In The Sky” van het album “The Dark Side Of The Moon”. David speelt dit nummer zelden als solo artiest.

David Gilmour – Live In Pompei zal wereldwijd op 29 september 2017 worden uitgebracht op Vinyl, cd, dvd en blu-ray.

David Gilmour - Live in Pompeii - cdDavid Gilmour - Live in Pompeii - vinylDavid Gilmour - Live in Pompeii - dvd

Slechts één avond, op 13 september 2017, wordt in 2000 bioscopen wereldwijd de film “David Gilmour – Live At Pompeii” getoond.

Wilt u dit prachtige concert reserveren stuur dan een e-mail of plaats een reactie in onderstaande facebook post.
https://www.facebook.com/popnet/david-gilmour