20 jaar sociaal en duurzaam ondernemen in de muziekwereld.

Donderdag 1 juli 2021 viert Mollema Music World het twintigjarig bestaan. Een fantastische mijlpaal in het ondernemerschap van Douwe & Ankie Mollema.

Mollema Music World versierde gevel 20 jaar.

Ooit begonnen als kleine afdeling binnen het familiebedrijf is de winkel vanaf 2001 uitgegroeid tot een prachtige eigentijdse muziekwinkel aan de Voorstraat waar de wensen van de klant voorop staan.

Eigenaar Douwe Mollema weet met zijn ruime muzikale ervaring en met behulp van fijn personeel en trouwe klanten een volledig zelfstandige muziekwinkel in stand te houden.

Mede dankzij de twee webshops www.musicmol.nl en www.popnet.nl weten klanten uit heel Nederland de unieke winkel te vinden.

Evenementen.

Mollema Music World op Groenmarkt 3 in 2001.
Mollema Music World op Groenmarkt 3 in 2001.

Al vanaf de opening aan de Groenmarkt in 2001 wordt er actief bijgedragen aan het organiseren van muziek in de binnenstad van Franeker.

Meerdere jaren werd tijdens de Agrarische Dagen een gratis muziekfestival georganiseerd met in 2001 de allereerste houseparty voor jongeren in Franeker.

Tijdens Koningsdag krijgen jonge bandjes een kans op het poppodium en tegenwoordig is er de programmering voor Muziek in de stad en Hjoed yn it Park.

Één van de hoogtepunten van Muziek in de stad was een klassiek festival met 3 podia in het Franeker centrum.

Lichtpuntje van de dag.

Tijdens de Corona lockdown is het leuke online item “Lichtpuntje van de dag” ontstaan. Iedereen die muziek maakt kon een filmpje insturen. Veel mensen keken uit naar de dagelijks op facebook geposte lichtpuntjes.

Ankie heeft jaren in de winkel gestaan maar door een chronische ziekte lukt dit spijtig genoeg niet meer. Achter de schermen is zij erg actief met promotie via socialmedia, coaching en het bedenken van creatieve ideeën. Lichtpuntje van de dag en het beschikbaar stellen van de etalage aan kunstenaars en kleine ondernemers zijn enkele geweldige items die zij bedacht heeft.

Samen met medewerkster Wanda Feenstra vormt Ankie een succesvol creatief duo. Er worden altijd nieuwe ideeën bedacht en uitgevoerd. Zoals de prachtige etalages die Wanda verzorgd.

Trends

Inhaken op populaire trends zorgt ervoor dat er altijd een actueel assortiment wordt aangeboden.

Op dit moment zijn kofferplatenspelers, het bijbehorende vinyl en ukeleles erg in trek.

Een breed assortiment van deze producten vind u terug in de muziekwinkel en de daaraan gekoppelde webshop.

Wanda bezig met een etalage op de Voorstraat 11.

Reparatie & onderhoud.

In het bedrijf is een eigen werkplaats aanwezig. Vrijwel alle reparaties aan gitaren, versterkers, keyboards, platenspelers en drumstellen kunnen hier worden uitgevoerd. Voor complexe reparaties wordt samengewerkt met de beste specialisten in Friesland.

Ieder muziekinstrument wordt voor verkoop zorgvuldig gecontroleerd en afgesteld. Vooral bij gitaren is dit erg belangrijk. Een nacontrole na enkele maanden is kosteloos.

Duurzaamheid.

Mollema Music World op Voorstraat 11 in 2021.
Mollema Music World op Voorstraat 11 in 2021.

Het aanbieden van duurzame kwaliteitsproducten, de mogelijkheid tot reparatie en hergebruik van materialen is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Verpakkingen en winkelinterieur worden zoveel mogelijk opnieuw benut.

Door een goede isolatie en toepassing van vloerverwarming en ledverlichting wordt voldaan aan nieuwste standaarden in energieverbruik. Op deze manier kan er zo duurzaam mogelijk ondernomen worden.

Een echte snoepwinkel voor muziekliefhebbers!

Lekker bladeren en nieuwe muziek ontdekken in een echte platenwinkel in Franeker. Mollema Music World is lid van Record Store Day en vereniging Klassieke zaken.

Het grote achterste deel van de winkel is gevuld met gitaren, drums, toetsen, geluidsapparatuur en podiumverlichting. Om klanten snel te kunnen helpen zijn belangrijke accessoires en onderdelen uit voorraad leverbaar.

Onderzoek wijst uit dat muziek een positieve invloed heeft op je gezondheid. Op scholen wordt muziek maken gestimuleerd. Mollema Music World speelt hier heel graag op in want muziek maken en luisteren maakt gelukkig.

Dealer van bekende merken zoals Fender gitaren!

Mollema Music World heeft zich gespecialiseerd in de verkoop van bekende merken zoals Yamaha, Roland, Boss, Ibanez, Martin, Gretsch, Marshall, Vox, Konig & Meyer en Guild.

Voor Noord-Nederland is Mollema Authorized Fender dealer. Met topmerken is kwaliteit gegarandeerd. Daarnaast worden huismerken met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding aangeboden. Bij alles staat duurzaamheid voorop.

Historie van het familiebedrijf.

Opa Douwe is muziekhandel D. Mollema begonnen in de jaren ’50 met verkoop van radio’s, langspeelplaten en accordeons. Veel oud Franekers herinneren zich nog de aankoop van hun eerste singletje of de accordeonlessen die ze volgden in het speciale leslokaal.

In 1989 komt Douwe Mollema in dienst bij het familiebedrijf. Binnen de inmiddels volledig op consumenten elektronica gerichte winkel start hij met enkele gitaren en keyboards een kleine muziekafdeling. Hiermee wordt de kiem gelegd voor Mollema Music World.

In 2001 openen Ankie & Douwe Mollema hun eigen muziekwinkel aan Groenmarkt 3 in Franeker.

Enige jaren daarna stopt bloemisterij Heitman op Voorstraat 11 en worden Ankie en Douwe de gelukkige eigenaren van dit pand. Na een ingrijpende verbouwing opent Mollema Music World in 2003 een nieuwe veel ruimere winkel op een prachtige locatie.

Toekomst in muziek.

Verkoper Asief William stopt binnenkort bij Mollema Music World. Opvolgster Roos Molenkamp staat in de startblokken om aan haar nieuwe uitdaging te beginnen. Roos is gek op muziek en bespeelt meerdere muziekinstrumenten.

Samen met hun personeel Wanda en Roos blijven Ankie en Douwe met hart en ziel werken aan een goede toekomst van een zelfstandige muziekwinkel. Koop lokaal zodat deze unieke muziekwinkel kan blijven bestaan in Franeker.