Over ons

Mollema Music World winkelpandDé muziekwinkel van Friesland staat midden in het centrum van elfstedenstad Franeker. Door de aanwezigheid van het oudste nog werkende Planetarium en het prachtige historische winkelhart wordt de stad ook wel ster van de elf steden genoemd.

kaartje radio-muziekhandel D. MollemaMollema is al sinds de jaren 1960 een bekende naam in Franeker en omgeving.
In een pandje aan het Noord 90 te Franeker is opa Douwe Mollema destijds begonnen met de verkoop van radio’s, Marklin treintjes, platen en accordeons. Deze winkel was bekend onder de naam “Radio Muziekhandel D. Mollema”

“Radio Mollema” opende zijn deuren in 1964 op de hoek van de Groenmarkt en het Raadhuisplein. Schuin tegenover het wereldberoemde Eise Eisinga Planetarium.
Het assortiment bestond uit langspeelplaten, radio’s en muziekinstrumenten maar ook tv’s en huishoudelijke apparatuur. Tijdens evenementen zoals de PC (een belangrijke kaats wedstrijd in Friesland) verzorgde Radio Mollema de geluidsversterking.

Enige tijd later veranderde het assortiment. Verhuur van geluidsapparatuur werd beeindigd en de muziekinstrumenten afdeling drastisch ingekrompen.

Totdat in 1989 de volgende Douwe Mollema in het familiebedrijf kwam werken. Door zijn muzikale achtergrond als drummer, gitarist en geluidstechnicus was het een logische stap om de muziekafdeling opnieuw op te zetten en zelfs uit te breiden.

Vlak na de millenniumwisseling vond er een grote verandering plaats. De winkel werd gesplitst in twee delen en Radio Mollema ging verder als elektronica winkel.
Echtpaar Ankie en Douwe Mollema zijn, met hun gedeelde passie voor muziek, in 2001 gestart met muziekspeciaalzaak “Mollema Music World”. Het pand Groenmarkt 3 werd echter al snel te klein en vanaf 2003 is de winkel gevestigd op de huidige locatie aan de Voorstraat nummer 11.

De twee webwinkels, musicmol.nl en popnet.nl,  zijn in 2005 gelanceerd en sinds die tijd bezoeken klanten uit het gehele land de winkel in Franeker of bestellen online.